Campionatul Național Rally Start – România Pitorească îmbină adrenalina motorsportului cu cele mai frumoase peisaje din România

Publicat: 13 02. 2025, 13:35
Actualizat: 13 02. 2025, 15:04

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) anunță lansarea Campionatului Național Rally Start – „România Pitorească”, o competiție care îmbină adrenalina sportului cu motor și frumusețea peisajelor și autenticitatea tradițiilor locale românești.

Noul campionat a fost creat pentru o oferi o punte pentru viitorii campioni, creând o experiență unică atât pentru sportivi, cât și pentru spectatori prin trasee spectaculoase ce vor străbate cele mai frumoase zone ale României.

Prin acest nou campionat, FRAS vrea să dezvolte o treaptă intermediară pentru tinerii piloți de raliu, pentru a le oferi mai multă expunere, creând un campionat în care aceștia își pot arăta aptitudinile, acumulând, în același timp, experiență pentru nivelurile superioare ale sportului cu motor.

O oportunitate de afirmare pentru juniori

Campionatul Național Rally Start – „România Pitorească” vrea să ofere o oportunitate juniorilor cu vârsta minimă de 15 ani de a participa, sub rezerva respectării unor reguli și restricții specifice. Acest cadru sigur și profesionist asigură dezvoltarea optimă a abilităților tinerilor piloți. 

Ei vor face trecerea de la Slalom Paralel, cu probe scurte, la Rally Start, unde lungimea probelor crește la 8-15 kilometri, ceea ce va permite sportivilor să acumuleze experiență progresiv, facilitând ulterior tranziția către Campionatul Național de Raliuri (CNR).

Regulamentul complet al competiției poate fi consultat AICI.

Noul campionat explorează cele mai pitorești zone ale României

Campionatul Național Rally Start – „România Pitorească” își propune să depășească barierele unei simple competiții sportive, oferind în același timp și o incursiune fascinantă în cultura, gastronomia și tradițiile celor mai pitorești zone ale României.

Elementele distinctive ale acestui campionat includ: 

  • Trasee spectaculoase care străbat regiuni montane, sate tradiționale și peisaje de poveste;
  • Promovarea gastronomiei locale, cu puncte gastronomice tradiționale și preparate autentice;
  • Agroturism și meșteșuguri locale, ce pun în valoare ospitalitatea și patrimoniul cultural al regiunilor vizitate.